ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν ιδρύσει μια αποκλειστική Λέσχη. Ελέγχουν το 90% του Ελληνικού Λαού και είναι ενωμένοι. Γράφουν Ιστορία!....

Αν δεν υπήρχε αυτή η αποκλειστική λέσχη θα ήταν αναγκασμένοι να την εφεύρουν για να επιβληθούν και τελικά να επιβιώσουν.

Θυμηθείτε τα ονόματα της ελληνικής πολιτικής από Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Και δεν είναι μόνο τα ονόματα, που δήθεν με την πολιτική ενασχολούνται. Κουβαλάνε και τις Φαμίλιες τους μαζί. Μα και στην πολιτική Φαμίλιες;

ΦΥΣΙΚΑ…

Πιο λεπτομερειακά: 

Κωνσταντίνος Καραμανλής με την Φαμίλια του: ΑΔΕΛΦΙΑ, ΑΝΗΨΙΑ, ΝΥΦΕΣ, ΓΑΜΠΡΟΙ.

Γεώργιος Παπανδρέου και Ανδρέας Παπανδρέου. Το μοιραίο δίδυμο, με τα παιδιά, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ, ΤΙΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: ΠΑΙΔΙΑ, ΕΓΓΟΝΙΑ, ΝΥΦΕΣ, ΓΑΜΠΡΟΥΣ, ΣΥΓΓΕΝΟΛΟΪ.

Στέφανος Στεφανόπουλος, άγαμος, με αδέλφια και ανήψια. Και μερικοί άλλοι δευτεροκλασάτοι.

Κώστας Σημίτης: με την Φαμίλια του: ΑΔΕΛΦΙΑ, ΑΝΗΨΙΑ, ΝΥΦΕΣ, ΓΑΜΠΡΟΙ.

Κώστας Καραμανλής: με την Φαμίλια του...

ΓΑΠ..Γιώργος Παπανδρέου: με την Φαμίλια του και όλους τους Εβραίους...

Αλέξης-ΑΞΕΛ Τσίπρας: με την Φαμίλια του: ΑΔΕΛΦΙΑ, ΑΝΗΨΙΑ, ΝΥΦΕΣ, ΓΑΜΠΡΟΙ.

Πάνος Καμμένος: Τα ίδια

Όλοι οι παραπάνω κουβαλάνε τις φαμίλιες τους μαζί όταν κάνουν πολιτική και ο Ελληνικός Λαός είναι υποχρεωμένος να τους ανέχεται και, το βασικώτερο, να τους πληρώνει. Από τις Φαμίλιες βγαίνουν κατ’ αρχάς πλούσιοι, ενώ προηγουμένως μπήκαν φτωχοί.

Παρακολουθείστε επίσης πότε οι παραπάνω ΦΑΜΙΛΙΕΣ παντρεύουν τα παιδιά τους: Όταν βρίσκονται στην εξουσία όταν είναι στα πράγματα, σαν να ενηλικιώθηκαν ξαφνικά και τότε ακριβώς είναι σε ηλικία γάμου….

Για να μπει κανείς στις ΦΑΜΙΛΙΕΣ, πρέπει να είναι ευέλικτος μόνο στη ΜΕΣΗ. Να σπάει δηλαδή μονίμως προς τα εμπρός τη μέση, να είναι «σεμνό» άτομο, «ηθικών αρχών» και, το βασικώτερο, να μην αμφισβητούν ποτέ τον ΠΑΤΕΡΑ της ΦΑΜΙΛΙΑΣ.

Έτσι, αξιοπρεπώς, θα προκόψουν, θα γίνουν βουλευτές, Υπουργοί, ποτέ Πρωθυπουργοί, πλούσιοι και το βασικώτερο: αξιοπρεπείς……

Και επειδή, με πιθανή εξαίρεση τον Κροίσο, ο κόσμος δεν ξαναείδε ποτέ τέτοιο όγκο πλούτου σαν κι αυτόν να συρρέει κι θα εξακολουθήσει να συρρέει στον Περσικό Κόλπο, τα ΚΑΡΤΕΛ απαιτούσαν μια ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ!........

Και ο καταλληλότερος για το ρόλο αυτό ήταν ο Κ. Καραμανλής. Ήταν δοκιμασμένος άλλωστε και παλαιότερα, σε χρόνια πιο δύσκολα. … Ως αντίβαρο, στα φιλοδυτικά ανοίγματα με την γαλατική ευγένεια, παρά την εφτάχρονη ΤΥΡΡΑΝΙΑ, παρά το Ξεπούλημα της Κύπρου κ.α. έστειλαν τα ΚΑΡΤΕΛ τον «ΛΥΤΡΩΤΗ με το ΖΙΒΑΓΚΟ», Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, να «αμφισβητεί» τα πάντα, να επιμένει…. ‘ότι έπρεπε να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμβάσεις με τα ΗΠΑ, που διευκολύνουν την επεκτατική τους πολιτική….

Και ότι πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικανικές βάσεις, είναι οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις και τα ντόπια ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ τους…. Επέβαλλαν στον ελληνικό λαό να σκεφτεί απλά…απλοϊκά: θα ανεχτούμε τον Καραμανλή για λίγο διάστημα. Τον ξέρουμε αυτόν δεν μας ξεγελάει. Είναι αμερικανόφιλος.

Θα παλέψουμε, θα κατεβούμε πάλι στο πεζοδρόμιο αν χρειαστεί, για να φέρουμε τούτον. ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ τις διεθνείς συμβάσεις που μας αλυσοδένουν, θα διώξει τις ΒΑΣΕΙΣ του ΘΑΝΑΤΟΥ και τελικά η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες…»

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ……

Δεν έγινε τίποτα, επειδή απλούστατα ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κορόϊδευε το λαό, όταν έλεγε τα παραπάνω, αλλά και όλα τα άλλα που ακολούθησαν.

Τον Κ. Καραμανλή λοιπόν τον είδαν ως Μεσσία.

Τον Α. Γ. Παπανδρέου ως Λυτρωτή από όλα τα δεινά του τελευταίου μισού αιώνα.

Θυμηθείτε λίγο από την αγριωπή έκφραση του Κ. Καραμανλή, αλλά και το στοργικό ύφος, όταν ατένιζε τον ελληνικό λαό. Τον νοιώθαμε λίγο πολύ σαν πατέρα μας.

Θυμηθείτε όμως και τον άλλον με το ΖΙΒΑΓΚΟ, ορμητικό, δυνατό, να κατακεραυνώνει την πολιτική τη φιλοαμερικανική και νατοϊκή του Καραμανλή και να επαναλαμβάνει με την στιβαρή γροθιά του υψωμένη: «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ»!.....

Ναι, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήρθε (ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΗΛΑΔΗ) σαν απελευθερωτής από τα ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, σαν λυτρωτής των ελληνικών ψυχών.

Επιτέλους να., είπαν, και ένας γνήσιος πολιτικός άντρας, που πολεμάει τα ξένα κέντρα- το συνδικάτο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ- και ένα πανελλήνιο ρίγος θρονιάστηκε στις καρδιές, και από τούτο το ρίγος, σαν πηγή γάργαρου νερού αναδύθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 το Πανελλήνιο Σοσιαληστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)!...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ όταν οι Τούρκοι είχαν πραγματοποιήσει και την ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΑΣΗ στην ΚΥΠΡΟ (ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ), και όταν ακόμα ο Κ. Καραμανλής, στις 28 Αυγούστου του 1974, ανεκοίνωσε πως η Ελλάς αποχωρούσε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Υπήρχε βέβαια μια «ασήμαντη» λεπτομέρεια: ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ η ΕΛΛΑΣ από το ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να ΚΛΕΙΣΟΥΝ και οι ΒΑΣΕΙΣ ταυτόχρονα. Αυτή η «ασήμαντη» λεπτομέρεια την ξέχασαν, και ο ΜΕΣΣΙΑΣ και ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ.

Και το πιο σπουδαίο που «πέτυχε» ο Κ. Καραμανλής ήταν ότι, πενήντα μέρες μετά την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ, η Αμερικανική Βουλή με ψήφους 307 προς 90, απεφάσισε την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας προς την Τουρκία.

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…ΕΙΠΑΝ!....

Και ο Α. Παπανδρέου συμφώνησε με το εμπάργκο κατά της Τουρκίας. ΟΜΩΣ και αυτή η εθνική μας κίνηση της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ!........,γι’ αυτό δεν χρησίμευε σε τίποτα στην κυβέρνηση Καραμανλή. Η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ έγινε για να διαπραγματευθεί καλύτερα και με πίεση ε τους Τούρκους, όμως, όπως γνωρίζετε, καμμιά διαπραγμάτευση δεν έφερε το παραμικρό παοτέλεσμα. Το αντίθετο μάλιστα.

Τόσο ο ΜΕΣΣΙΑΣ Καραμανλής όσο και ο Λυτρωτής Παπανδρέου, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό κατά συνείδηση και κατ’ εξακολούθηση. Το ίδιο εξαπατούσαν την χώρα μας και οι ΗΠΑ (και γιατί όχι;), επειδή μετά το επίσημο εμπάργκο της αμερικανικής Βουλής κατά της Τουρκίας, το αμερικανικό Πεντάγωνο ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ κανονικά με όπλα τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΣΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Έχω στα χέρια μου έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ, που κάνουν λόγο για αποστολές όπλων στην Τουρκία, την περίοδο ακριβώς του ΕΜΠΑΡΓΚΟ….

Το ΚΚΕ βοήθησε μέσω του Μίκη Θεοδωράκη, με το σύνθημα «Καραμανλής ή Τανκς», συστήνοντας και στους οπαδούς του να ψηφίσουν Καραμανλή στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, για να κερδίσει ο ΜΕΣΣΙΑΣ τις εκλογές με το πλασματικό ποσοστό του 54,38%.

Στο μεταξύ ο τέως βασιλιάς έχασε το θρόνο του στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974.

Το ρεσιτάλ της ΨΕΥΤΙΑΣ και της ωμής κοροϊδίας του ελληνικού λαού δόθηκε στη Βουλή, όταν στις 9Δεκεμβρίου ο Κ. Καραμανλής διάβασε τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως του: Διαβεβαίωσε το σώμα ότι: « Η Ελλάς εισέρχεται πλέον εις την τεχνικήν διαδικασίαν, αφ’ ενός της πρακτικής αποχωρήσεως από την στρατιωτικήν συμμαχίαν και αφ’ ετέρου της αναθεωρήσεως των εν Ελλάδι αμερικανικών Βάσεων»!.....
ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ!...

Αλλά ο λυτρωτής με το ΖΙΒΑΓΚΟ, υπερφαλαγγίζοντας τον Μεσσία, άδραξε με το στιβαρό του χέρι το μικρόφωνο και με την αντάρτικη φωνή του, την παλλόμενη από πάθος, κραύγασε: «Μιλήσατε για αναθεώρηση. Αλλά τι είδους αναθεώρηση; Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφέστατη: Αποχώρηση των ΒΑΣΕΩΝ!...».

ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ!......

Τι χειροκρότημα έπεσε, πόσες χιλιάδες μάτια δάκρυσαν, είναι αδύνατον να γραφτεί εδώ. Πώς να γνώριζαν τα βουρκωμένα από τη συγκίνηση μάτια, οι χιλιάδες ελληνικές καρδιές, πως ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ τους ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ από πρόθεση;

Και έτσι εξοφλήθηκε το γραμμάτιο του Καραμανλή. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το ΚΚΕ και ο Φλωράκης, από Αιμοσταγής εαμοβουλγαρος (εκείνοι τον αποκαλούσαν έτσι), θρονιάστηκε στα Βουλευτικά Έδρανα. Να λοιπόν που οι Μεγάλοι κανέναν δεν ξεχνούν. Απασχολεί βέβαια ο λόγος που δεν ξεχνούν. Θα τα δούμε όλα στην συνέχεια.

Η αποχώρηση της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ και η επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος των ΒΑΣΕΩΝ, είχαν χωρίς αμφιβολία επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους Έλληνες. Η δημοτικότητα του Καραμανλή ανέβαινε συνεχώς.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν περισσότερο ΤΡΑΓΙΚΑ.

Με μια καλοζυγισμένη κίνηση, ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ διατάζει τους Τούρκους να κλείσουν (τον Ιούλιο 1975) τους σταθμούς συλλoγής πληροφοριών (Βάσεις) στη Σινώπη, στο Ντιαμπακίρ, στο Μπέλμασι και στην Σαμσούντα.

Προσέξτε τώρα πως παίζεται το παιχνίδι και πως πληρώνονται τα μεταχρονολογημένα γραμμάτια μεταξύ των δύο μεγάλων ΔΥΝΑΜΕΩΝ!... ο Νίξον εκπαραθυρώνεται, κάτω από το βάρος του δήθεν, του σκανδάλου του WATERGATE. Πρόεδρος έχει ναλάβει ο Φορντ. Στην πραγματικότητα κυβερνούσε ο ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ο οποίος μανουβράριζε την εξωτερική πολιτική, κατά πως οι περιστάσεις το απαιτούσαν.

Αφού έχει σπρώξει την ΤΟΥΡΚΙΑστα ΑΚΡΑ ο ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, ενώ δηλαδή το «εμπάργκο» συνεχίζεται σε βάρος της Τουρκίας από τις ΗΠΑ-ζήτημα που ήταν κατά βάση ηθικό και όχι υπαρκτό- ταυτόχρονα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Ο Κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης της αμερικανικής θέλησης, καιι δηλώνει ότι θα αναθεωρήσει το καθεστώς των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Αδιανόητο, κι όμως το δήλωσε. Κι έγινε πιστευτός, αφού είχε κάνει «πράξη» την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. «Τι πιο λογικό» να προχωρούσε στην επόμενη απειλή του; Ο Σ. Ντεμιρέλ- αυτός ήταν τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας- πανικοβλήθηκε, επειδή δεν καταλάβαινε που «στέκεται» η Τουρκία στην περίοδο αυτή, όπως παρετήρησε στον Πρόεδρο Φορντ. Στο μεταξύ, το ζήτημα του εμπάργκο τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν κατά της Τουρκίας.

Ο Μπραδήμας, ο Ρόζενταλ και η ομογένεια είχαν κάνει σωστή δουλειά. Ο Πρόεδρος Φορντ βρέθηκε κυριολεκτικά στη γωνία. ΟΧΙ όμως και ο Χένρυ Κίσσιγκερ, ο οποίος εκίνησε τα νήματα!...

Στις 25 Απριλίου 1975, πείθει τον ΝΤΕΜΙΡΕΛ να κλείσει τις ΒΑΣΕΙΣ που προαναφέραμε στην Τουρκία. Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας για το κλείσιμο των βάσεων!...

Απροσδόκητη χαρά στην Ελλάδα. Δημιουργείται ένα αρκετά δυσάρεστο κλίμα- εχθρικό θα το ονόμαζα- τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις πρωτεύουσες των Δυτικών χωρών σε βάρος της Τουρκίας, για να συμπληρωθεί η αρκετά δυσάρεστη εικόνα της Τουρκίας, η οποία βάρβαρα και αναίτια είχε καταλάβει την ΚΥΠΡΟ, χρησιμοποιώντας 40,000 στρατό με ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ-και γι’ αυτό πλήρωνε τώρα- «συνέβη» το εξής τραγικό γεγονός: ενώ είχε επιβληθεί το εμπάργκο, ενώ είχε ξεσηκωθεί η Διεθνής Κοινότητα, στην Τουρκία είχε φθάσει ένας ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ νεαρός-άσχετος με την πολιτική- για τουρισμό.

Ο σταθμάρχη της CIA στην Άγκυρα, «μαρκάρισε» το νεαρό, και τον χρησιμοποίησε ως υποψήφιο ΘΥΜΑ. Έστειλε τον Ρίτσαρντ Μπομ, τον νεαρό ακόλουθο και δόκιμο πράκτορα της CIA, στο δωμάτιο του νεαρού, τοποθέτησε ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ στις αποσκευές του, και στην συνέχεια ειδοποίησε την τουρκική αστυνομία.

Επιστρέφοντας ο νεαρός συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ. Παρά τις διαμαρτυρίες του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γενικου Πρόξενου των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κανείς δεν άκουγε και τον οδήγησαν στις φυλακές.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Μακόμπερ, μετά από αρκετό διάστημα, στον συμφωνημένο χρόνο και αφού ο νεαρός είχε υποφέρει τα ΦΟΒΕΡΩΤΕΡΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ στις απάνθρωπες ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ υπέστη από τους φύλακές του- ενδιαφέρθηκε για τον νεαρό ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ και είπε στον Γκιουνές: «στην Αμερική δεν καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια αν συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Αυτό κάνει πολύ καλή εντύπωση εκεί!.....»

Και ο Γκιουνές απάντησε: «Πως μπορώ να αλλάξω την απόφαση του Διακαστηρίου;».

Όμως ο σταθμάρχης της CIA στην Άγκυρα, φρόντισε, μέσω του Διευθυντή των φυλακών υψίστης ασφαλείας του νησιού Ιμραλή, να αποδράσει ο νεαρός, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τίποτα…Και η απόδραση, εντελώς «συμπτωματικά», έγινε στις 24 Ιουλίου 1975.

Στα τέλη του 1975 ο νεαρός, που βρισκόταν πια στην Αμερική, και ονομάζεται ΜΠΙΛΥ ΧΑΙΗΖ, άρχισε τις συνεννοήσεις με παραγωγούς του χόλλυγουντ για την μεταφορά της ΒΑΡΒΑΡΗΣ περιπέτειάς του στον κινηματογράφο.

Έτσι γυρίστηκε η ΤΑΙΝΙΑ «ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ»!....

ΟΙ Τούρκοι πίεζαν έτσι τις ΗΠΑ για την επανακαλλιέργεια της ΠΑΠΡΟΥΝΑΣ, την οποία και πέτυχαν, συν τα 800 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολλάρια που πήραν.

Έχετε συναντήσει πολλούς άγνωστους νεαρούς, που έχουν περάσει χειρότερα σε χειρότερες φυλακές, αν υπάρχουν, να τους δέχονται παραγωγοί του Χόλλυγουντ;

Απλά η CIA φρόντισε γι’ αυτό με σκοπό να μάθουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο για την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ των ΤΟΥΡΚΩΝ.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας βρισκόταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και προχωρούσε σε όλο και πιο σπασμωδικές κινήσεις.

Κλείνοντας τις βάσεις, και επειδή οι Αμερικανοί ανέστειλαν και την οικονομική βοήθεια –και στρατιωτική βοήθεια που έπαιρνε από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ- βρέθηκαν σε αρκετά δύσκολη θέση.

Το απόθεμα της Τουρκίας ανερχόταν σε δύο δισεκατομμύρια δολλάρια. Οι συνομιλίες για την λύση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ όμως συνεχίζονταν, και κανείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΚΙ ΟΜΩΣ!....

Μοιραία λοιπόν-τίποτα δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ στην πολιτική η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ» από τον ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!.....

Ο Πρωθυπουργός Αλ. Κοσύγκιν, το Δεκέμβριο του 1975 επισκέφθηκε την Άγκυρα και εγκαινίασε το χαλυβουργείο για το οποίο οι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ είχαν δώσει οικονομική βοήθεια.

Και μετά από μια γενναία επιχορήγηση- κάτι σαν δάνειο αγύριστο –από τους ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ, οι Τούρκοι επιτρέπουν την Διέλευση του ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ «ΚΙΕΒΟ» από τα στενά των Δαρδανελλίων, καταπατώντας την συνθήκη του Μοντραί.
Διεισδύουν οι Σοβιετικοί ακόμα περισσότερο στην Τουρκία, και έτσι εξοφλείται από τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ το «Γραμμάτιο» ΧΙΛΗ προς τους Σοβιετικούς.

Ένα από τα ανεξόφλητα «ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ»!... Κατόπιν παρατηρείται το εξής «σχιζοφρενικό», από την κυβέρνηση Καραμανλή αυτή τη φορά: ο πρωθυπουργός Καραμανλής, στέλνει στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ έγγραφο, με το οποίο ζητεί την επανασύνδεση της Ελλάδος στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο συνοδεύεται από δέκα σημεία-προτάσεις. Τις μέρες εκείνες βρισκόμουν στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Λουνς με κοίταζε με βλέμμα περιπαιχτικό και ο αρχιστράτηγος Αλεξάντερ Χαίηγκ μου πέταξε κατάμουτρα πως είμαστε ( ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ) ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ….συμφώνησα…

Σχόλιο Διαγγελέα: Συμφώνησε ο κ. Α. Στριγάς, αλλά οι πολιτικοί που διοικούν την Ελλάδα είναι όλοι ΕΒΡΑΙΟΙ!.... Ποιοι είναι οι σχιζοφρενείς; Σύμφωνα με τις αποδεδειγμένες επιστημονικές μελέτες οι Εβραίοι πάσχουν από την ΛΑΖΑΡΕΙΟ ΛΕΠΡΑ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΝΟΣΟΣ, που προέρχεται από την φυλή των Λευιή!...

Ήμουν τότε Ειδικός Σύμβουλος του Αρχιστράτηγου Αλεξάντερ Χαίηγκ, για θέματα εξοπλισμών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, αρμόδιος για τις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ και μέλος της επιτροπής Πρόληψης Κρίσεων μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που είχε δημιουργηθεί κυρίως για τις Ελληνοτουρκικές κρίσεις!...

Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Αμερικανός συνταγματάρχης Τζων Ντελάνεϋ.

Με την ιδιότητα τους μέλους της παραπάνω επιτροπής, παρευρισκόμουν σε πολλές μυστικές συναντήσεις ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ και ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ Επιτροπών σε επίπεδο διπλωματών, τεχνοκρατών αλλά και Υπουργών, ακόμα και πρωθυπουργών, ως Παρατηρητής!

Ο Παρατηρητής… όπως εννοούσε το ΝΑΤΟ, ήταν άλλο άτομο, που δεν καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, αλλά απέναντι, είτε δεξιά είτε αριστερά του τραπεζιού των συνομιλιών, αλλά σε τέτοια θέση που να βλέπει και να ακούει όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν!...

Ο παρατηρητής, ο γράφων δηλαδή, κρατούσε ένα σημειωματάριο, με το σήμα της Ατλαντικής Συμμαχίας να φαντάζει στο εξώφυλλο του. Με το νατοϊκό ακριβό στυλό κατέγραφα ότι άκουγα, και μόλις γινόταν κάποιο διέλειμμα, μετεβίβαζα στο στρατηγείο αυτά που είχα ακούσει. Όταν οι συνομιλίες τελείωναν, πετούσα με ειδική πτήση στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, κι εκεί έγραφα μια μακροσκελή, κατά βάση αναφορά, επειδή έπρεπε να αναφέρω όχι μόνο όσα είχαν επωθεί, αλλά και τους Μορφασμούς των συνομιλητών. Ως επίλογο, έγρφα την άποψή μου!...

Βέβαια δεν είχε καμμιά σημασία πως ένοιωθα εγώ. Σημασία είχε ότι το στρατηγείο γνώριζε τα πάντα από πρώτο χέρι. Αν κρύψει κάτι ο παρατηρητής, χάθηκε!... Θα το μάθουν όπως κα να γίνει. Έχουν τον τρόπο τους.

Με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής αυτής, είχα παρακολουθήσει όλες σχεδόν τις συνομιλίες, στην διάρκεια της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, αλλά και μετά, στα χρόνια της «Αλλαγής(;)»!...

Ο Καραμανλής φιλοδοξούσε τότε να γίνει ένας δεύτερος Βενιζέλος και να περάσει στην ιστορία ως άνθρωπος που έσωσε τη χώρα του από την τουρκική απειλή και έφερε την ειρήνη. Ήθελε να βάλει τα θεμέλια γι’ αυτό. Κατά την γνώμη του η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ-πώς να είχε διαφορετική γνώμη, αφού ο ΙΔΙΟΣ είχε ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με τις ΗΠΑ, στο ΕΞΩΠΕΤΑΓΜΑ του νησιού- αλλά δεν έπρεπε να δοθεί τίποτε ΦΑΝΕΡΑ από το ΑΙΓΑΙΟ, τουλάχιστον όσο ήταν αυτός πρωθυπουργός!....

Ας επιστρέψουμε όμως στον Οκτώβριο του 1975, όταν ο Καραμανλής επιζητούσε από το ΝΑΤΟ την επανένταξη της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος, από όπου είχε αποχωρίσει.

Η πράξη του Καραμανλή δεν ήταν πράξη υποτέλειας. Ήταν απλά μια πονηρή βλάχικη κίνηση, Εβραίου (Έλληνα) πολιτικού!...

Πίστεψε τότε ο Καραμανλής πως θα καλόπιανε τους νατοϊκούς, με την κίνησή του αυτή, και τα προνόμια που θα έχαναν οι Τούρκοι, με το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων τηλεπικοινωνίας, θα τα κέρδιζε εκείνος. Ενώ παράλληλα θα έδειχνε και στο ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ότι εκείνος παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην Συμμαχία.

Όμως συνέβη το αντίθετο, στο ένα σκέλος τουλάχιστον. Παριστάνοντας οι Αμερικανοί και νατοϊκοί τους πανικόβλητους και θυμωμένους με τους Τούρκους για την «απρεπή και αγνώμονα» στάση τους, ζήτησαν και πέτυχαν από τον Καραμανλή την ενίσχυση της βάσης τηλεπικοινωνιών της ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ!....

Στο μεταξύ είχε προηγηθεί, στις 30 Ιουλίου, η Διεθνής Διάσκεψη στο Ελσίνκι, όπου η Τουρκία σφυροκοπήθηκε χωρίς έλεος για το κυπριακό ζήτημα από όλες τις χώρες.

ΦΟΡΝΤ και ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ, πίεσαν τον τότε πρωθυπουργό Ντεμιρέλ να ενδώσει στις λογικές αξιώσεις και να συνεχίσει τον διάλογο.

Χ. ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ προς ΝΤΕΜΙΡΕΛ: «Σεις είστε οι ισχυροί. Αν κινηθείτε λίγο στην Κύπρο θα διευκολύνετε κι εμάς».

ΤΖ. ΦΟΡΝΤ: «Αρκεί μόνο να ανακοινώσετε ότι είστε διατεθειμένοι να συζητήσετε το εδαφικό στη Βιέννη.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ: «Αν δώσω στους Τούρκους το 30% του εδάφους, θα φροντίσετε να επιτευχθεί συμφωνία;



Ο ΤΖ. ΦΟΡΝΤ απάντησε στον ΜΑΚΑΡΙΟ: Τόσο λίγο δεν θα το δεχθούν»!.....

ΕΤΣΙ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ!....

«ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον ΜΑΚΑΡΙΟ, σαν να επρόκειτο για χαρμπουγκερς. Η πολιτική του σαράφη. Αλλά και σε αυτό δυστυχώς κορόϊδευαν!....

Στο Ελσίνκι, ο Καραμανλής γνώρισε μεγάλες δόξες. Πρώτη φορά μίλησε τόσο πλύ, τόσες πολλές φορές σε δημοσιογράφους. Αντίθετα ο Ντεμιρέλ δεν κατόρθωσε να δώσει ουτε μια συνέντευξη, ούτε σε μια ερώτηση δεν απάντησε, επειδή απλούστατα όλος ο ΤΥΠΟΣ τον αγνόησε.

Η ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΨΟΓΑ!....

Απελπισία στους Τούρκους. Ενθουσιασμός στους Έλληνες. ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, τους οποίους οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν, στήριξαν και χειροκρότησαν για την ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Η σχιζοφρενική άποψη της διεθνούς πολιτικής!... έτσι τουλάχιστον φαίνεται, αλλά δεν είναι. ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ είναι για τους λαούς, επειδή εκείνοι πρέπει να το πιστέψουν, για πέσουν στην επιθυμητή ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!.....ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ!.....

Εμείς «παρατηρούσαμε» τα διαδραματιζόμενα στην Διάσκεψη του Ελσίνκι, από την πλευρά του ΝΑΤΟ και ρποσωπικά μελαγχολούσα. Ήξερα πως όλα εκείνα ήταν ένα καλοστημένο θέατρο, κι όμως δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Άλλωστε ποιος ήμουν εγώ;….

Μόνο στο ΜΑΚΑΡΙΟ τόλμησα να του δώσω να καταλάβει με δυο λόγια το θέατρο που οι Αμερικανοί είχαν στήσει και οι άλλοι ΑΡΧΗΓΟΙ έπαιζαν ο καθένας τον ρόλο του!...

Ήταν μετά την αποχώρηση των Τούρκων, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει. Σε κάποιο διάδρομο, του τα είπα: «Νομίζεις ότι δεν τα ξέρω;» μου απάντησε, με εκείνο το περιπαιχτικό χαμόγελό του. «Με παραξενεύει μόνο το γεγονός ότι ο Καραμανλής έχει γοητευθεί. Αυτό δεν γοητεύεται ούτε κι από μένα…» χαριτολόγησε.

Έτσι τελείωσε η Διεθνής Διάσκεψη του Ελσίνκι, με «νίκη» της Ελλάδος, με προσωπικό θρίαμβο του ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!....

Δεν ήταν όμως έτσι!!!... Γιατί δεν μπορούσε να είναι έτσι…..

Στο Ελσίνκι αποφασίστηκε από τους Αμερικανούς, με την σύμφωνη γνώμη των ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ, να γίνει μια μυστική επαφή των ενδιαφερομένων μερών στις Βρυξέλλες, στα τέλη Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ….

ΤΕΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!..
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ
Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!.